Let’s get mindful! ★

Tillsammans med Understatement Underwear https://www.shopunderstatement.com och Hermine Hold https://herminehold.com/se bjöd vi in till en AW där vi pratade om vikten att stötta kvinnor, hylla alla olika kroppar och storlekar, att vi är fantastiska och tillräckliga precis som vi är. Jag fick även köra ett litet pepptalk och guida gruppen in till en meditations övning. Läs gärna nedan och tusen tack alla som kunde närvara på denna givande kväll! Kärlek / Rosanna


”För mig är stillhet en investering i mig själv som ger en hög avkastning. En prestationsfri zon som hjälper mig att bli friare, mer flexibel och hållbar inför livets alla skiftningar. Den stärker både min fysiska och mentala hälsa.


Meditation är en metod med starkt vetenskapligt stöd som minskar stress, stärker din medvetna närvaro och aktiverar avslappningstillståndet i kroppen. Detta gör att vi blir både pigga och utvilade, så vi kan njuta mer av livets goda.


Varför är det här så viktigt? Jo för din förmåga att genera kraft står i direkt proportion till din förmåga att slappna av! Ju mer du vill uppnå här i livet ju mer tid måste du även avsätta för att boosta kroppen för att försätta kunna driva dig själv framåt utan negativa konsekvenser. Idag vet vi att det inte är stress som gör oss sjuka utan snarare frånvaron av vila, återhämtning och stillhet.


Jag började utforska dessa tekniker då jag har under många år mött ansiktet av döden, utbrändhet, smärta, cancer, depression, missbruk och ångest. Upplevt sorg, tvivel, frustration hos mig själv och hos dom som står mig närmast. Men min historia är inte unik, vi alla har ett bagage! Ofta ser vi bara andras målgångar men för att nå dit krävs utmaningar, fallgropar och massa olika hindren längst vägen. Idag har jag verktygen att kunna hantera dessa utmaningar som livet bjuder på mitt bland det härliga och underbara. Med det sagt är det inte alltid enkelt, men alltid en del av resan att vara människa.

Nöjet med att vara vuxen är att vi själva kan välja våra tankar, historien vi berättar för oss själva och upprepar för andra i vår omgivning. Idag hedrar jag min resa och bakgrund, utan dessa erfarenheter hade jag inte varit där jag är idag. Jag väljer aktivt att inte vara ett offer för mina omständigheter utan istället omvandlar jag det till bränsle för att fortsätta utforska min personliga resa så att jag kan hjälpa mig själv och andra i mitt yrke. Fortsätta sprida mitt ljus.


Jag vill idag påminna er om att det är i tystnad som vi kan samla ihop oss, fylla på batterierna som behöver laddas om och få klarhet i sinnet. Bättre överblick, distans och större perspektiv.

För i slutändan så är det DU som vet bäst vad du behöver och mår allra bäst utav, du behöver bara bli duktig på att lyssna på din inre guide för göra genomtänkte val genom toppar, framgång, dalar och motgång.


Äkthet och vår sanning kommer alltid fram i ljuset. Så skala bort det som är falskt, lyssna på din inre visselblåsare och fortsätt ta modiga kliv och gå med stolt hållning för det värdiga och viktiga i ditt liv.

Vi har redan allt vi behöver inom oss och vi måste sluta frukta förändring. Låt din närvaro bli din styrka! Att stanna upp och reflektera behöver inte betyda att allt går i slow motion, att ingenting händer, att stresspåslaget aldrig gör sig påmint eller att stadens brus aldrig når dina öron. Det handlar om att leva livet som det är. Att tillåta sig själv få känna, uppleva. Bli bekväm med att vara i det svåra. Njuta av det goda. Kunna fullständigt uppleva det roliga.

Ett andetag i taget, en dag i taget.


Närvaro röjer undan tvivel, begränsningar och rädsla. Istället skapar vi mer utrymme inom oss för nyfikenhet, glädje och kärlek. När vi är sanna mot oss själva ökar vi våra chanser till framgång. Sanningen är ju gladare och tacksammare vi är, desto mer kraft får vi att utrycka vår närvaron och desto mer positiv energi sänder vi ut som vi får tillbaka.


Om du även kan andas djupare och mer balanserat blir din livsenergi stabilare och mer hållbar. Det gör att du lättare kan hitta din vilja, kämparglöd och kontakten med ditt hjärta så att du aldrig ger upp dina drömmar eller sviker dig själv. För när din kraft kommer inifrån blir du oövervinnerlig!


Låt oss prova hitta kontakten med hela kroppen, komma hem för en liten stund! Ta oss ner från huvudet och in i våra hjärtan, tänka mindre, känna mer. Let’s get mindful!


Känn fötterna mot marken och hitta en bekväm ståendes position. Slut dina ögon.

Ta ett djupt andetag, in genom näsan och ut genom munnen ~ välkommen hem till dig själv! Det var skönt...ta några djupa andetag till.


Slut din läppar, andas behagligt och långsamt. Stanna upp här för ett tag, inta närvaro och pausa för en stund. Bara följ andetaget i kroppen och inta stillhet. Andas in genom näsan och ut genom näsan.

Ta några minuter och känn andetagets rörelse i dig, hela vägen in i kroppen och hela vägen ut. När tankarna varandra iväg, vilket dom kommer att göra, återvänd tillbaka och vila ditt focus på att följa dina andetag.


Öppna upp dina ögon igen, dra upp mungiporna och sprid ditt vackraste leende till dig själv eller personen som står bredvid dig.”

Fotograf: Sandra Frööjd  • Facebook
  • Instagram